snimka

Български евродепутати отговарят на въпросите на хората от Южна България

31.05.2018

На 1 юни (петък) от 17:30 часа БНТ2 ще излъчи пряко от Пловдив втората регионална дискусия, част от проекта на Българската национална телевизия „ЕП202ПЕТ”. В обсъждането на актуални въпроси, свързани с политиките на Европейския съюз, ще се включат евродепутатите Светослав Малинов, Момчил Неков и Андрей Ковачев.

В рамките на един час депутатите ще отговарят на въпросите, поставени от местните хора по време на обиколката на „Пътуващото студио на БНТ2“ в Южна България.

Сред тях са теми, свързани с младежката безработица и създаването на условия за връщане на младите хора в малките населени места, възможностите за по-пряк достъп до еврофинансиране в тези градове и села, опростяването на документите за кандидатстване по европейски програми и подпомагането на сектора на етеричномаслените култури, по-доброто финансиране на културни проекти в малките общини и увеличаването на възможностите за кандидатстване на читалища за европейски средства.

Дискусията ще се проведе в Камерната зала на Драматичния театър в Пловдив. В нея ще вземат участие граждани, представители на бизнеса и местните институции, неправителствени организации, студенти и преподаватели, които ще имат възможност да задават своите въпроси към българските депутати в Европейския парламент.

Телевизионното излъчване на регионалната дискусия ще бъде придружено с жестомимичен превод.

Гледайте на 1 юни (понеделник) от 17,30 часа пряко по БНТ2 регионалната дискусия от Пловдив, организирана в рамките на проекта „ЕП202ПЕТ”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.