snimka

Български евродепутати отговарят на въпросите на хората от Югозападна България

18.05.2018

На 21 май – понеделник, от 17:30 часа БНТ2 ще излъчи пряко от Благоевград дискусия по актуални въпроси, свързани с политиките на Европейския съюз. В обсъждането ще се включат евродепутатите Андрей Новаков, Светослав Малинов, Георги Пирински, Момчил Неков и Ангел Джамбазки. Регионалната дискусия е част от проекта на Българската национална телевизия „ЕП202ПЕТ”, който се финансира от Европейския парламент.

По време на едночасовите дебати депутатите ще обсъждат въпроси, поставени от местните хора по време на обиколката на „Пътуващото студио на БНТ2“ в Югозападна България. Сред тях са възможностите за развитие на алтернативно земеделие с финансовата подкрепа на ЕС, отпускането на допълнителни субсидии за отглеждането на редки породи животни, изравняването на размера на субсидиите за подпомагане на земеделието във всички държави-членки, перспективите за подпомагане със средства на общността на ремонта на пътищата от общинската мрежа, отпускането на средства за възстановяване на храмове – паметници на културата.

Поканените за участие в дискусията граждани, представители на бизнеса и местните институции, неправителствени организации, студенти и преподаватели също ще имат възможност да задават своите въпроси към българските депутати в Европейския парламент.

Телевизионното излъчване на регионалната дискусия от Благоевград ще бъде придружено с жестомимичен превод.

Гледайте на 21 май – понеделник, от 17:30 часа пряко по БНТ2 регионалната дискусия от Благоевград, организирана в рамките на проекта „ЕП202ПЕТ”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския парламент.