Как да участваме в играта „Ако бях евродепутат“ в проекта на БНТ ЕП 202ПЕТ

15.12.2017

Онлайн играта „Ако бях евродепутат“ е част от проекта на БНТ „Парламентът на Европа 20-2ПЕТ“, който е съфинансиран от Европейския парламент и включва 5 телевизионни продукции, свързани с бъдещето на Европа, и 5 сценария за развитието до 2015 година.

Валери Маринов, интернет гуруто на БНТ, представи играта в „Денят започва“: „Това е една игра за възможностите и да получиш шанс да се докажеш“.

С тази игра се опитваме да дадем шанс на младите хора да докажат себе си, влизайки в кожата на един потенциален евродепутат, подчерта ръководителят на „Мултимедии“ в БНТ.

И обясни механизма на участие: влизаш в сайта на този проект – ep202five.bnt.bg – и се регистрираш, след което получаваш възможност да изложиш своя програма, точно като в предизборна кампания. Казваш кой си и какво искаш да реализираш. След което, като в предизборна кампания, това се подлага на обсъждане в интернет.

Това е каналът на младите и във форума всеки може да каже какво мисли за публикуваната програма. Авторът на тази програма може да я защити, може и да я промени. Това е процесът на диалог, който върви във всяка предизборна кампания и поставя този човек в ситуацията на кандидат-депутат, обясни Валери Маринов. В играта могат да участват всички, навършили 18 години. В края на дебата – към края на май – всеки един от участниците може да погледне отново своята програма след диалога в интернет, и да прецени преправя ли я или я оставя същата, и последният вариант качва в сайта. Програмите на участниците ще бъдат предложени на жури, което ще избере трите най-добри сред тях и ще ги предложи на българските евродепутати за реализация – това е печалбата от играта.