Гледайте филма на БНТ „Българското пътуване в Европа: Миграцията“

14.01.2018

„Българското пътуване в Европа“ е новият мащабен проект на Българската национална телевизия. Как младите хора приемат европейските теми? Гледайте „Българското пътуване – миграцията“ на 17-ти януари от 22, 30 часа.
Вижте още за филма от сценариста Александър Марков.

БНТ включи четирима младежи в проект, чиято цел е да изследва големите теми за миграцията, Европа след Брекзит и Европа на няколко скорости. Симеона, Делян, Красимир и Лазар започнаха „Българското пътуване в Европа“ преди няколко месеца и ще го завършат по време на Европредседателството на страната ни.

Те разговарят както с обикновени европейци, техни връстници, така и с водещи европолитици, от които зависят политиките на Европа. В първата част на поредицата „Българското пътуване в Европа – миграцията“ Симеона и Делян обиколиха бежански центрове в Италия и Холандия в опит да намерят отговор на въпроса – можем ли да живеем заедно с бежанците или културните различия са по-силни от нас?

Двамата младежи са с различни възгледи – единият твърде либерален, другият консервативно настроен към бежанците, но в края на пътуването си те променят вижданията си.