АНЕЛИЯ ФРАНЦОВА АНТОНОВА ANTONOVA

За мен:

Аз съм Анелия Антонова от гр. Раковски. Много отдавна ме вълнува въпроса с ромската интеграция. Смятам, че трябва да се вземат спешни и неотложни мерки по този въпрос. Държа да подчертая, че не дискриминирам различните етноси и раси! Напротив, за жалост е видно и факт, че не след дълго българи и роми ще се равни по брой население в България, а може би и ще се стигне до момента те да са по- многобройното население. Въпроса и притеснението ми е, как тези хора- нежелаещи да се ограмотят, да говорят и пишат на български, ще бъдат граждани, които трябва да понесат данъчното бреме, да управляват и да развиват държавата ни?! Много лесно е да кажем, че няма изход от ситуацията, а по-трудното е да се борим и да овладеем проблема. Искам да участвам в проекта, защото знам, че мога да бъда полезна.

Моята програма


2 коментара в публикацията на “anelia”

 • Диана Илиева says:

  Здравейте!
  Мисля, че предложенията, които правите относно българите с ромски произход вече са пробвани, а някои от тях и в момента са тъкмо така заложени в закона. Защото казвате – образованието за тях да е задължително – ами то и сега е задължително за всички, не само за тях. А другите Ви предложения – да се ограничат децата в ромско семейство до 3. КАК предлагате да стане? Ако все пак се роди 4-то или следващо дете какво правим? Да бъде задължително да работят – КАК ще стане това, кой и защо да ги наеме на работа? За другите националности у нас – българи, турци, арменци … за тях различно ли ще казва закона по отношение на задължителния труд?
  А относно това – „Решението на проблема е ромските деца да учат в ромски паралелки, където да има само ромчета.“ – моето предложение касае тъкмо образованието и там този проблем е решен по съвсем естествен начин.

 • Rusen Gigov says:

  Здравейте колежке,
  Относно ромите и предложените мерки се страхувам, че най-вероятно ще Ви се нахвърлят от БХК. След това някой ще направи прочит на историята и ще Ви сравни със…. знаете кой. С други думи това е загубена кауза. Преди години Световната банка беше отпуснала грант в сериозен размер, но уви, начинанието се оказа безуспешно. Проблемът не е само в България и Европа, близо 60% от световното население е в графата-неграмотни (в т.ч. индийци, африканци, китайци, бразилци..), а тенденцията е към неговото увеличаване. Въпросът е как да се управлява и да се превърне в конкурентно предимство. Можем да вземем пример от Китай.
  Другият въпрос е много деликатен. Преди година един колега от университета направи модел за Емпирично социологическо изследване на тема: „Онлайн терорът“.
  В случай, че тази тема ще събуди интереса на аудиторията бих могъл да го помоля да се включи в дебата. Особено чувствителна беше темата за напомнянето за рожден ден на покойник в най-голямата социална мрежа.
  Поздрави! 🙂

Коментирай

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *