Започва обиколката на Пътуващото студио на БНТ2 в Благоевградска област

16.04.2018

Пътуващото студио на БНТ 2 започва обиколката си в Благоевградска област. Форматът е част от проекта на БНТ „Парламентът на Европа 2025“. В продължение на 7 дни информационният микробус ще посети 13 градове и села в областта. Целта на пътуващата информационна кампания е да даде възможност на жителите на тези населени места да научат повече за работата и приоритетите на Европейския парламент.

В подвижното студио ще бъдат излъчвани видеоматериали за структурата и дейността му, както и за конкретни политики, свързани с България. Местните хора ще имат възможност да изразят своята гледна точка за бъдещето на Европа и да зададат въпросите си към българските евродепутати.

Първите градове, в които ще спре Пътуващото студио, са Банско и Гоце Делчев. Обиколката в региона ще завърши на 22 април в Благоевград, където ще бъдат и евродепутатите Андрей Новаков и Момчил Неков. Те ще се срещнат със студенти, с които ще разговарят за перспективите пред младите хора и възможностите за обучение и професионална реализация в Европейския съюз.

Елате в „Пътуващото студио на БНТ2“! Очакваме ви:

на 16 април в Банско и Гоце Делчев,
на 17 април в селата Рибново и Ковачевица,
на 18 април в Хаджидимово и село Пирин,
на 19 април в Кърналово и Кулата,
на 20 април в Мелник и Сандански,
на 21 април в Струмяни и Кресна и
на 22 април в Благоевград.

Станете част от проекта на Българската национална телевизия „Парламентът на Европа 2025“!