snimka

ГКПП „Кулата“ – поредната спирка на „Пътуващо студио на БНТ2“

20.04.2018

Български и гръцки граждани се включиха в информационната кампания „Пътуващо студио на БНТ2“ близо до граничен пункт „Кулата“. Пред екипа ни те разказаха, че с членството на България и Гърция в ЕС се е променил животът на хората в пограничните райони, а също и че много от тях откриват фирми от двете страни на границата и развиват съвместен бизнес.

Кметът на петричкото село Кулата – Димитър Дамянов, заяви, че еврочленството на България е разрешило част от проблемите на хората в пограничния район. Той обясни, че в селото вече няма безработни хора, защото местните жители работят в бензиностанции и търговски обекти близо до граничния пункт, а други са намерили препитание в Северна Гърция.

 

 

На граничен пункт „Кулата“ екипът на „Пътуващото студио на БНТ2“ се срещна с гръцки граждани, които често идват у нас, за да пазаруват. Те обясниха, че много хора от Северна Гърция дори са закупили имоти в района на Петрич и Сандански.

 

 

 

Търговски представители на храни и напитки, които зареждат със стоки магазините до граничния пункт „Кулата“, също се включиха в кампанията ни.