Хранителните навици на европейците

06.05.2018

Според едно проучване, 69% от жителите на Стария континент закусват. За повечето от тях чаша кафе и тестени изделия са задължителна част от сутрешното им меню.

В Германия и Австрия традиционно започват деня си с кафе, хляб и конфитюр. Във Франция пък обичат да го правят с кафе и сандвич, макар много хора да си мислят, че там ядат само кроасани. За испанците любими са препечените филии със зехтин и домати. А българската кулинарна емблема, разбира се, е баницата.

Основна съставка в много от тези закуски е пшеничното брашно, в което пък се съдържа глутен. Много потребители, включително спортисти, избират по-здравословни алтернативи. Какво е глутен и защо търсим негови заместители, разказва Теодора Гатева.