Обещанието 2 – първа студийна дискусия

15.04.2018

След успешното реализиране на проекта „Обещанието” през 2011 г., в което 9 политици от различни политически партии и от различни властови позиции /министър, депутат, евродепутат, кмет, общински съветник/ поеха и изпълниха всеки своето обещание, БНТ 1 предлага второ издание на проекта с участието на представители на български евродепутати – активни, продуктивни личности, чиято енергия е способна да материализира креативните импулси в смислени, полезни резултати от висока класа.

Петима евродепутати. Пет обещания. Конкретен срок, в който всеки от тях да изпълни своето.

 

 

Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ: – Аз обещавам 1000 българи или по-скоро 1000 души на централния площад в Брюксел да пеят български песни, да танцуват хора и да разказват за успехите на нашата страна.

 

 

 

 

Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС: – Обещавам да изработя интерактивен информационен портал, предлагащ решения на казусите на българските граждани в сферата на образованието и трудовите права във Великобритания. Смятам, че темата е особено важна в контекста на Брекзит и затова ще продължа да работя активно, не само в изданието, а и след него по този важен за всички български граждани въпрос.

 

 

 

Момчил Неков, евродепутат от БСП: – Обещавам да работя за защита на българските традиционни продукти и въвеждане на термин за качество „планински продукт“. България има 4 сезона, дълга история и традиции. Има много неща, с които може да се гордеем, но храната е нещо, което слагаме всеки ден на масата си. Затова моята кауза е да защитя българския вкус.

 

 

 

Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО – Българско национално движение: – Думата обещание от устата на политик дразни с основание българските граждани. Плюс това политиката е резултатна, когато е работа, а не обещание. Четири години работя срещу двойните стандарти в защита на националния интерес. В това конкретно предаване ще видите конкретна работа и конкретни резултати в защита на българския език, в защита на българската идентичност, в защита на българската общност в и вън ЕС.

 

 

 

Светослав Малинов, евродепутат от ДСБ: – Обещавам да създам национална мрежа за изучаване на ЕС в училище. Българското средно образование има много пропуски, не е модернизирано достатъчно, но смятам, че един от най-големите му недостатъци е наличието на стратегия, стабилно съдържание на гражданско образование. Смятам да започна да запълвам тази липса.

 

 

 

 

Водещи на дискусиите са Ива Дойчинова и Асен Григоров.